Cloud Chamber cover

Op 2 Jan 2019 verscheen de niewe CD ‘Cloud Chamber’ van Ed Verhoeff, Paul Berner & Dudok Quartet Amsterdam.Een gezamenlijk project waarbinnen een jazz-based duo (gitaar en contrabas) en een klassiek strijkkwartet elkaar aanvullen, uitdagen en inspireren. Deze unieke bezetting van zes snaarinstrumenten creëert een enorme rijkdom aan muzikale mogelijkheden en kleuren. Het resultaat is een geheel nieuwe vorm van kamermuziek: ingetogen, maar tegelijkertijd met veel zeggingskracht en zeer expressief.

Houd de ‘live’ agenda in de gaten voor onze speeldata.
(Deze CD is te bestellen door een mail te sturen aan info@edverhoeff.com)

De Cd The Sweetest Sounds met Angelo Verploegen / Amsterdam Jazz Trio is 1 vd 3 winnaars vd Native DSD albums of the year 2018

14 Augustus 2018
Het nieuwe concert seizoen gaat beginnen.
Zaterdag 18 Augustus beginnen voor mij de concerten weer en ik ben uiteraard nu al weer hard bezig om de vingers en het hoofd weer zo goed mogelijk te laten samenwerken zodat ik fris en terug in vorm aan het nieuwe seizoen kan beginnen.
Ook zullen veel programmeurs van Jazzclubs, Theaters, festivals en anderen weer van mij horen over ons project Duo Up Close & Dudok Quartet Amsterdam. Ik hoop met deze bezetting op een mooie Cd release tour vanaf Februari 2019.
Twee belangrijke data kunnen al in je agenda. Op 15 Februari 2019 vind de Cd presentatie van dit project plaats in de Doelen Rotterdam. Gevolgd door een concert inde Tor in Enschede op 22 Februari.
Ik hoop iedereen spoedig te kunnen informeren over meer concerten. De contacten zijn al gelegden er staan opties in Heemstede, Amsterdam, Utrecht, Heerlen en Haarlem.
De Cd ‘Cloud Chamber’ van dit project  zal uitkomen in de maand November van dit jaar. Zo zijn we op tijd voor de concerten en is er genoeg gelegenheid om via de pers, social media etc. een flinke ruchtbaarheid te geven aan de release van deze prachtige Cd. Ik hoop nog op jullie geduld.
Tot die tijd zit ik zeker niet stil en zal volop te horen zijn in de verschillende concertzalen met uiteenlopende bezettingen. Enkele  wil ik hier alvast noemen:
Zo is er de live Cd opname met het trio ‘Izaline Calister/ Ed Verhoeff featuring Angelo Verploegen’ in het Concertgebouw Amsterdam op 31 Augustus.
Daaropvolgend staat er een concert reeks met deze bezetting vanaf November. Eindigend met de officiële Cd presentatie in Lantaren Venster, Rotterdam op 9 December.
24 Augustus staat ‘SannaVan’ op het jazzfestival van Delft en is op 4 November live op de radio vanuit Nick Vollebrechts Jazzcafe.
Ik ben te gast bijverschillende formaties waaronder in Bird Rotterdam op 30 Augustus, 2 September,
op het Muziekpodium Eemland met ‘Jannemien’ (i.s.m. het Herman van Veen Arts Centre) en op
14 September met ‘Ferial’ in Brooks Amsterdam.
Dan spelen ik ook met één van mijn favoriete bands, ‘The Paul Berner Band’ in Enkhuizen op 30 September.
Voor de volledige speellijst verwijs ik uiteraard graag naar de live pagina van deze site www.edverhoeff.com/live
Graag tot gauw.
Ed

 

3 Januari 2016

Het jaar 2016 is begonnen. Na een rustige kerstvakantie beginnen langzaam de werkzaamheden weer. Ik kan terugkijken op een prachtig muzikaal jaar met concerten in o.a. Indonesie, Zwitserland, Duitsland, Suriname, Ivoorkust en Nederland waaronder grote festivals zoals NSjazz, verschillende CD opnames waaronder de nieuwe groep The professionalz met Lucas van Merwijk (dr) en Arno Krijger (Organ) en SannaVan. De groep rond zangeres Sanna van Vliet. Dit jaar zullen deze groepen starten met concerten, waar ik naar uitkijk.

Waar ik verder zeer naar uitkijk zijn de concerten met de geweldige NY se drummer Adam Nussbaum. We zullen in April 2 concerten als trio doen met Paul Berner op bass. Ook zijn Paul en ik als duo te beluisteren in duo Up Close. Batik heeft een geweldig jaar gedraaid en we zetten door. Er staan opties in Polen en Zuid Amerika en we zinspelen op een nieuwe CD. Izaline heeft een CD presentatie staan met o.a. concerten in Het Paard den Haag en het BIMhuis Amsterdam. Ik zal ook de voorstelling ‘Geen Liefde zonder Vrijheid’ met haar gaan spelen op Curaçao.

Ik schrijf en studeer en heb nieuwe ideeën. 2016 begint fris…

Hoop je te zien op één van de concerten. Check de ‘LIVE’ button

15 Mei

Het seizoen is bijna voorbij. Ik kijk terug op een mooi seizoen. Batik heeft succes. Hoewel geen Edison prijs behaald toch vele concerten gedaan. Binnenkort staan we nog in Haarlem en op North Sea Jazz. Tijdens het volgend seizoen staan er reeds concerten in Duitsland, Zwisterland, China en wellicht Maleisie. Tijdens de zomer maak ik deel uit van het docententeam vd Summerschool in Korea en vervolgens Bali. Dan een 1/2 dag thuis om vervolgens met Izaline Calister naar Suriname te vliegen voor de voorstelling ‘Geen liefde zonder vrijheid’.. Voor de maand juni val ik voor Stefan Lievstro die op tour is met Reinier Baas en sta ik voor een semiprofessionleel workshoporkest en begeleid hun naar een Cd opname.… I keep you posted

12 Oktober

Na een geweldige Azie tour blijkt Batik bij terugkomst genomineerd voor een Edison. Begin november wordt de uitslag bekend gemaakt…

17 september

Het seizoen is weer begonnen. Een aantal mooie concerten staan geboekt waar ik naar uit kijk. Waaronder een trio concert met Angelo Verploegen en Jasper Somsen, de Cd presentatie van Tim Welvaars.- Marcel Schimscheimer bass/producer, Karel Boehlee keys, Roy Dackus dr en ik hebben de nieuwe Cd van Tim ingespeeld met als gasten Humphrey Campbell en Rene Froger, een uitermate goed gespeelde en klinkende CD geworden- Verder uiteraard veel concerten met Batik. Na de Cd release en de vele hele goede recensies heeft deze band, terecht, een aantal concerten staan waaronder een Azie tour en een concert tijdens het jazzinternational festival in Lantaren Venster Rotterdam. Er is een nieuwe groep met Lucas van Merwijk dr, Arno Krijger organ en mijzelf. Deze groep heeft zojuist de opnames afgemaakt voor een eerste Cd en we hopen volgend seizoen de CD release met een aantal concerten te kunnen doen. De opnames zijn veelbelovend. Een concert voor de koning en koningin, ook met Lucas van merwijk tijdens de koninkrijksconcerten. In jazzcafe Dizzy zal ik ook dit seizoen op iedere laatste dinsdag vd maand een concert met gasten organiseren. Ik hoop je tijdens 1 van deze concerten te treffen.

Ed

 25 Mei 2014

Eerste recencie voor de Batik Cd ‘Headland.

Jazzflits Mei 2014 door Frank Huser

Is muziek niet altijd het resultaat van de betrekking tussen de musicus, de gespeelde noten, de luisteraar en de ruimte waarin die betrekking plaatsvindt? En net zo voor musici onderling, is de wijze van het zich tot elkaar verhouden niet bepalend voor hun spel en hun muziek? Het verhaal van Batik begint in 2005 wanneer Joost Lijbaart en Wolfert Brederode als duo het album ‘One’ maken. Een reeks composities en improvisaties waarin twee musici vanuit hun eigen instrument al spelend samenvloei- en tot één gedeeld universum, met één taal en één gemeen- schappelijke klank. Batik bouwt verder op dat fundament, breidt het uit, verdiept het en verrijkt het universum van ‘One’ met nieuwe kleuren die zich verweven tot een magistraal tapijt met een gelijk getinte uitstraling en een scala aan schakering. Als de kleur van gras die, als je goed kijkt, niet alleen maar groen is maar talloze tinten groen bevat, zo is ‘Headland’ rijk aan kleur, vol van gelaagdheid, gevuld met subtiele accenten en intrigerende nuances in ritme, dynamiek, intonatie en klankkleur. Een fascinerende versmelting van instrumenten, boeiende interacties die zich laten kennen in een nieuwe gemeenschappelijke en toegankelijke taal. Naast Joost Lijbaart op drums en percussie en Wolfert Brederode op piano, zijn het Ed Verhoeff op gitaren en Mark Haanstra op bas die het palet van Batik op indrukwekkende wijze verruimen. Het voelt bijna vreemd om de musici apart bij name te noemen omdat ‘Headland’ zo duidelijk het resultaat is van een collectief musiceren. Waar ‘One’ een bijna sacrale ingetogenheid kende is ‘Headland’ misschien expressie- ver, net zo fijnzinnig, soms zelfs fragiel of bescheiden, maar ook uitgesproken en prikkelend. De muziek is ruimtelijk, sferisch, sterk in de verbeelding met improvisaties die associatief klinken. ‘Headland’ is als een warm tapijt van vilt, met zorgvuldig samengevoegde vezels die een adembenemend mooie structuur geven en in Batik een imponerend nieuwe vorm krijgen. Batik is het verhaal van onzelfzuchtige collectieve betrekkingen en ‘Headland’ is er de beeldende taal van.

Interview in de Gitarist december 2013

Gitarist de 2013-1

 

21 December 2013

Vanaf December 2013 zal ik elke 4de dinsdag van de maand in Jazzcafe Dizzy een concert organiseren met verschillende gasten. Deze maand waren dat Lucas van Merwijk (dr), Jeroen Vierdag (bass) en Ben vd Dungen (sax). Voor Januari staan Hans van Oosterhout (dr) en Michel van Schie (bass). Ik heb veel plannen en wensen voor geweldige musici die ik graag op een van deze avonden zou uitnodigen. Ik hoop zoveel mogelijk goede muziek en avontuur te brengen met veel afwisseling in de verschillende avonden dus hou mijn site of die van Dizzy in de gaten. Graag tot op een van die avonden……Dizzy is Back!

 

10 December 2013

In een aantal dingen wilde ik graag mijn enthousiasme delen…:

Deze week een paar Batik concerten

Op 11 dec in de Paradox Tilburg. Dit concert zal worden opgenomen door VPRO radio. Op 13 december in de Tor in Enschede en 14 dec in Zeist voor Henk Hupkes. Verder heeft Batik vandaag het nieuws gekregen dat er een overeenkomst is met Challenge Records voor een CD opname. We hopen nu snel te kunnen  opnemen.

Dan nog in deze week op 15 dec een concert met Nueva Manteca ‘ Crime’ Tour in Leeuwarden voor Hot House

Verder nieuws is dat ik op 16 febr 2014 een concert zal doen met het Duo Ed Verhoeff/ Paul Berner. Dit concert zal hopelijk een live registratie worden waarover later meer.

In het maandblad ‘Gitarist’ van januari 2014 zal een interview met mij verschijnen naar aanleiding van de 3Cd’s die onlangs zijn verschenen. (Nueva Manteca ’25 year aniversary ‘Live in het BIMhuis’ / Paul Berner ‘Countryboy’ / Bach Reflections.

 

 

1 Oktober 2013

Na een zomer touren door de 4 Parade steden met de voorstelling ‘Geen liefde zonder Vrijheid’ met Izaline Calister, kees Scholten en Jurgen Raymann, welke zeer goed is ontvangen door publiek en pers, 2 weken vakantie in prachtig Toscane, is het seizoen weer volop begonnen.

De opnames van de eerste helft van dit jaar komen uit.

De nieuwe Cd van de ‘Paul Berner Band’ is uit. Bestaande uit Paul Berner bas, Peter Tiehuis gitaar, Michael Moore, sax/ klarinet. ‘Country Boy’ is de titel en bevat werken van het Elvis Presley repertoire aangevuld met composities van Paul zelf. Heel sfeervol en open gespeeld.

De Band Nueva Manteca bestaat 25 jaar en naar aanleiding daarvan hebben we een live CD registratie gemaakt van een BIMhuis concert eerder dit jaar. Ik hoorde verleden week de master. It blows you away! De band klinkt tight en swingend. Iedereen speelt geweldig.

Met de groep ‘Bach Reflections’ met Dick de Graaf sax, Gerard Kleijn trumpet, Paul Berner bas en Larissa Groeneveld cello hebben we ook opgenomen en, hoewel oorspronkelijk niet meer dan een liveregistratie, is het zodanig mooi geworden dat er is besloten het uit te brengen. To be continued…

 

Er is een start gemaakt met een nieuw project:

Lucas van Merwijk slagwerk

Arno Krijger Organ

Ed Verhoeff guitar…..

We zijn allen zeer enthousiast begonnen en zal zeker binnenkort op de podia te horen zijn


Concerten:

Dit seizoen een reeks concerten met Nueva Manteca ‘ Crime’ in de theaters. Paul Berner Band heeft een CD release tour. Batik heeft een reeks concerten aan het eind van dit jaar. Izaline speelt met haar band. Tevens speel ik met haar een aantal kleine bezetting concerten. Het duo Ed Verhoeff/Paul Berner speelt.

 

Ik hoop jullie ergens te treffen…

 

 

 

17 Mei 2013

Er zijn een hoop ontwikkelingen en ik ben blij met alle initiatieven die er genomen worden in deze tijd van cultuurbezuinigingen. Ondanks de terugloop van het aantal clubs en de stekker uit vele subsidies worden er mooie nieuwe groepen, projecten opgericht, Cd’s opgenomen en blijft de drive voor het brengen van muziek bestaan. De moeilijke omstandigheden waaronder dit hedentendage gaat ten spijt.

De maand mei staat veel in het teken vd groep Nueva manteca en het 25 jarig bestaan waaronder theater concerten maar ook festivals en projecten. Verder speel ik op de festivals met de jonge frisse trompettist Teus Nobel en zijn groep. In de zomer zal ik druk zijn met een initiatief van zangeres Izaline Calister op de Parade. In elke ‘Paradestad’ spelen wij een aantal concerten.

Waar ik vooral naar uitkijk zijn de concerten met het duo Ed Verhoeff/ Paul Berner. Met als hoogtepunt nu het concert van ons duo met als gast Izaline Calister op het North Sea jazz Round Town festival (Live in Your Living Room @ North Sea Round Town). Dat zal een bijzondere ontmoeting zijn waar er hopelijk meer van zullen volgen.

Batik speelt in Den Haag…

 

Ik hoop jullie te treffen.

 

 

March 6,2013

Friday March 8, the first concert of the duo Ed Verhoeff/ Paul Berner in de Regentenkamer The Haque, followed by a recording on March 28 in Hilversum!

 

Februari 19,2013

It was a great start in 2013. Concerts and recordings. We did concerts and a live recording with Bach Reflections. Same with Nueva Manteca. Amongst them a live recording in a almost sold out BIM huis Amsterdam. Then a studio BigBand recording with an all star setting. Some duo’s with Izalne Calister (I think we really start to sound great together. After playing together for so many years it becomes so easy and natural.).

What I’m really happy about is the start of the new Duo Ed Verhoeff/ Paul Berner. My new project. It feels great to play in such a small setting, chamber like music. I’m inspired and composing for this duo. So much space for the guitar, so much attention for sound…We got a few gigs coming up from June on…looking forward…

 

December 2,2012

The last few concerts of 2012. I would particularly bring a few concerts to your attention.

Izaline Calister is playing her CD release concert tour in Lantaren Venster on the 9th of December.

I’m playing duo with Peter Tiehuis on the 14th of this month. This concert is part of the Amsterdam Electric Guitar Heavan Festival. A great festival you should check out. Especially when you’re a guitar fan. Check:www.amsterdamelectric.com. Guitarists like Adrian Belew, Andy Summers, Jan Akkerman, Jesse van Ruller are all playing.

Ofcourse it’s always fun to play with the Paul Berner Band. We’re working on a new CD. The 7th of December we play again at the Regentenkamer.

Hope to see you!

 

 

August 30, 2012

Just Been recording the new Cd of Izaline Calister. Looking forward to the new season. Going to Korea with Nueva Manteca. Planning to record with Paul Berner, Batik and Nueva manteca the coming months. Not to forget my own project. I’ll keep you posted on that one.

Nueva Manteca is celebrating it’s 25th anniversary and many concerts in different settings. Amongst them a duo concert with Peter Tiehuis in December. Check my agenda to stay updated.

June 25th, 2012

It’s almost holiday for me. School is finished, most of the clubs and theaters closed. Only a few concerts the coming few weeks, a studiorecording…that’s it.

I just came back from an unexpected concert in Kiev. Lilian Viera’s guitarplayer suddenly couln’t make the trip and, without any rehearsal and just a few hours to prepare I was playing a big festival in the Ukraine… Pff…that was quite something.Yesterday the concert with Mark Westfa. A lot of rain unfortunately but for those who were there it was a nice concert.

Now some time for other things. The quite period before going  Korea gives me the possibility to practice, keep up my Website 😉 and most of all , compose. It’s been a while and I’m looking forward to this.  Sit behind an empty paper and…create…

 

February 29th, 2012

Welcome to my new website. Although not yet complete we made a good start in keeping you up to date with stories, photo’s and of course Music.

I just finished 2 great Tours. For 3 months I was on the road with Nomads. Three great singers, Julya Loco, Lilian Vieira and Izaline Calister, got together and formed a 3 piece band behind them. The band consisted of Wiboud Burkens keys, Udo Demandt perc and me. The variety of music, the groove and a well balanced program, a lot of guitar and with features for all off us made it a lot of fun to do. We were well received and appreciated.

In Februari I went straight on in the van Merwijk’s Music Machine tour featuring Manou Gallo. We’ve been growing since our first gig 2 years ago. We’re deeper in the african rhythms, we played open, dynamical and grooved like never before. It’s so great to play a couple of concerts in a row. It was a joy to play with Lucas van Merwijk, Marc Bisschoff, Bulu Viloria and Manou Gallo.

The future is a bit more open….Some concerts with Nueva manteca, Paul Berner. A project with Motion Unlimited. A trip to Ivory Coast and a summerschool in Korea. I’m really looking forward to all this.